Waarom familieopstellingen?

Vaak speelt er onderliggende problematiek bij kinderen, waar je als ouders, maar ook als kindercoach niet zo 1, 2, 3  je vinger op kan leggen. Vaak loont het dan de moeite om (soms naast het coachen of trainen) een familieopstelling te laten doen.

Een familieopstelling kan je helpen om inzicht te krijgen in patronen die normaal gesproken verborgen blijven omdat ze zich diep in ons onderbewuste bevinden en/of hun oorsprong hebben in een ver (voorouderlijk) verleden.

 Wat is een familieopstelling?

Een familieopstelling is een dynamisch soort ‘toneelstuk’, waar je je familieleden kan neerzetten. Deze familieleden hoeven daar niet aanwezig te zijn, maar ze worden gerepresenteerd door personen, die zich daarvoor beschikbaar stellen. Deze mensen noemen we representanten.

De representanten worden uitgenodigd om een plek in de ruimte te zoeken en zich te leiden door hun innerlijke beweging. Ze gaan dus zonder er over na te denken op een bepaalde plek staan en geven daarmee een beeld weer dat informatie geeft over het familiesysteem van de cliënt.

Kan ik jullie hiermee begeleiden?

Al tijdens mijn opleiding tot kindercoach was ik gefascineerd door het fenomeen van familieopstellingen. De afgelopen jaren heb ik hiervoor verschillende opleidingen gevolgd. De opleiding tot familieopsteller bij het Elmer Hendrix van  Centrum voor Systemisch Werken in Dieren, maar ook heb ik de opleiding tot Systemisch Kindercoach gevolgd van Ingrid Dykstra.

Data

Mocht je een opstelling willen voor een situatie in jouw gezin of wil je je aanmelden als representant, dan kan je met mij contact opnemen. Ongeveer 2 avonden per maand kan je je opgeven voor een opstelling of als representant.

Neem voor meer informatie of aanmelden contact op