Wat is Remedial Teaching en hoe gebeurt dat bij Kindercoach Apeldoorn?

Remedial Teaching (RT) wil zeggen, dat er extra ondersteuning verleend wordt  aan leerlingen met een bepaalde leer- of gedragsprobleem/stoornis. Als Remedial Teacher begeleid ik kinderen bij leer- of gedragsproblemen. Deze hulp stem ik specifiek af op de behoeft van uw kind, aangezien elk kind (en dus ook zijn of haar hulpvraag) anders is.

Als Remedial Teacher werk ik het liefst ook samen met de school van uw kind. Misschien heeft u dat liever niet, dat mag natuurlijk ook. Wij bespreken dit in de intake. Voor alle betrokkenen is het prettig om planmatig te handelen. Dit betekent niet, dat ik een vast plan ‘loslaat’  op uw kind, maar samen met u en uw kind (en als het mogelijk is ook de school) een plan van aanpak maak, welke is afgestemd op uw zoon of dochter.

De focus van mijn praktijk ligt bij het coachen van kinderen. Momenteel begeleid ik op RT-gebied alleen kinderen, die bij mij zijn gekomen voor een training; ‘Ik leer anders’. Mijn manier van werken sluit hier het best bij aan. Mocht u toch vragen hebben m.b.t. Remedial Teaching, sta ik u graag te woord. Wellicht kan ik u toch  helpen of mogelijk doorverwijzen.

OP DIT MOMENT NEEM IK GEEN NIEUWE KINDEREN AAN VOOR RT

Hieronder ziet u een filmpje, dat een van leerlingen heeft gemaakt om in de klas te kunnen laten zien. Het geeft in sneltreinvaart weer hoe een ‘bijles’ bij mij eruit ziet.

De les van Jikke bij Kindercoach Apeldoorn