Kindercoaching

Soms zit een kind even niet lekker in zijn/haar vel. Als kindercoach kan ik uw kind helpen om op een oplossingsgerichte manier weer op een positievere manier naar de toekomst te kijken.

Het doel is in de begeleiding altijd, het kind te leren om zelfstandig weer verder te kunnen komen.

Lees meer

Neem contact op

KRAGT® Training

Kind  Relatie 

Anderen Globe 

Totaal

KRAGT-training een training waarbij het kind zichzelf beter leert kennen. En natuurlijk heeft dat invloed op hoe een kind zich voelt en zal dat ten goede komen aan de weerbaarheid,

de faalangst verminderen en inzicht geven in het sociale handelen, maar de basis van het ‘beter voelen’ ontstaat doordat het kind zichzelf beter kent!

KRAGT® training

De training van 5 lessen is afgestemd op het gehele kind, waarbij verbinding wordt gemaakt tussen hoofd, hart en handen. Alle facetten in het kind worden aangesproken. De lessen worden in groepsverband gegeven.

We maken verbinding tussen hoofd, hart en handen

meer informatie en aanmelden

neem contact op

Familieopstellingen

Soms kan je je vinger er moeilijk opleggen, waar een probleem of situatie precies is ontstaan. Dan geven familieopstellingen hele goede inzichten.

Een voordeel van het werken met opstellingen, is dat je het kind er niet bij hoeft te betrekken en je het probleem, waar jullie als ouders tegenaan lopen vaak heel duidelijk in beeld krijgt. Een familieopstelling kan je helpen om inzicht te krijgen in patronen die normaal gesproken verborgen blijven omdat ze zich diep in ons onderbewuste bevinden en/of hun oorsprong hebben in een ver (voorouderlijk) verleden.

Een familieopstelling is een dynamisch soort ‘toneelstuk’, waar je je familieleden kan neerzetten. Deze familieleden hoeven daar niet aanwezig te zijn, maar ze worden gerepresenteerd door personen, die zich daarvoor beschikbaar stellen. Deze mensen noemen we representanten.

Mocht je een opstelling willen voor een situatie in jouw gezin of wil je je aanmelden als representant, dan kan je met mij contact opnemen.

neem contact op

Hoe kan ik uw kind helpen?

Veel kinderen hebben problemen of probleempjes op veel verschillende gebieden. Sommige kinderen hebben bijvoorbeeld faalangst of zijn onzeker. Andere kinderen hebben moeite met plannen en overzicht en weer anderen voelen zich gewoon niet 100%. Het kan ook zijn, dat je op school niet goed kan meekomen met de rest van de groep en je wat extra aandacht nodig hebt.

Soms gaat het vanzelf over en soms heb je even een steuntje in de rug nodig, zodat je je gewone leven weer op kan pakken. Ik kan je daarbij helpen.

Remedial Teaching

Ik heb verschillende manieren (tools) om jou te helpen. Op leergebied kan ik samen met jou achterhalen, waarom het niet lukt en je extra les geven, bijvoorbeeld met rekenen of spellen. Het kan zijn, dat je op een ‘andere manier’ leert; bijvoorbeeld, omdat je een beelddenker bent. Soms helpt het om samen een makkelijkere manier te vinden om de lesstof te benaderen.

Sociaal- emotionele RT

Op sociaal- emotioneel gebied kan ik samen met jou achterhalen welk probleem je hebt en zoeken naar een oplossing. De oplossing is afhankelijk van jou; hoe je bent, maar ook hoe oud je bijvoorbeeld bent. Met een ouder kind, zal ik misschien minder spelen, maar meer praten of misschien een wandeling maken en met een jonger kind, zal ik praten, door ermee te spelen, zodat het minder op praten lijkt.

Groepjes

Het zou ook kunnen, dat jouw probleem een probleem is, dat we in een groepje kunnen oplossen. We komen dan een aantal weken na elkaar bij elkaar en doen oefeningen om jullie probleem aan te pakken. Het is vaak fijner om te weten, dat je niet alleen staat. Dit doe ik soms samen met een andere trainer, zodat we meer tijd en aandacht hebben voor alle kinderen. Deze trainingen zijn bijvoorbeeld Sociale Vaardigheidstrainingen of trainingen om om te gaan met de echtscheiding van je ouders.

Werkwijze

Een eerste vrijblijvend gesprek van maximaal een half uur is gratis. We kunnen kijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen.

Vervolgens zal er een intake plaatsvinden, waar we doelen stellen om aan te werken en bepalen hoe vaak we elkaar zullen zien. Na elke sessie is er een overdracht van mij naar je ouders. Het kan zijn, dat je ouders je komen halen; dan is het mondeling. Het kan ook zijn, dat je zelf naar me toekomt, dan maak ik een kort verslag van wat we hebben gedaan. Ik kan eventueel (in overleg) ook contact opnemen met jouw leerkracht of Intern Begeleider, zodat we als school en begeleidingsinstelling op 1 lijn zitten.