Het lokaal van Kindercoach Apeldoorn

FEESTWEEK 24 T/M 28 OKTOBER

NIEUWSBRIEF

september 2016

Lieve mensen,

De zomer is, ondanks het fantastische weer, officieel voorbij, school en alle clubjes zijn weer begonnen en hopelijk heeft iedereen zijn draai weer gevonden.

Ook ik ben bij Kindercoach Apeldoorn weer begonnen op mijn schitterende nieuwe lokatie in Tot2021, de oude Ambachtschool. Ik ben 3 jaar geleden met erg veel plezier begonnen aan de van der Houven van Oordtlaan, maar ben nu ook erg blij met mijn ruime lokaal, welke zich uitstekend leent voor de KRAGT training.

FEESTWEEK

Om het 3 jarig bestaan en de verhuizing te vieren, heb ik een feestweek in het leven geroepen. Tijdens deze feestweek heb ik het genoegen om op 3 avonden samen met 3 mooie mensen een thema-avond te organiseren.

Maandag 24 oktober 19:30 uur; Pubers en Plannen 

Deze maandag heb ik het genoegen om een informatieavond te houden met Sedat Yildirim van Synergie Huiswerkbegeleiding. Synergie zit bij mij in het gebouw van Tot2021 en wij ontdekten al snel hoe wij samen nog meer kunnen betkenen voor pubers en hun ouders. Wij geven u graag tips over hoe u het beste om kan gaan met uw (niet) huiswerkmakende puber. http://www.huiswerkvrij.nl

Dinsdag 25 oktober19:30 uur: Kinderen en Rouw

De meeste kinderen hebben met rouw te maken. Soms betreft het het overlijden van een huisdier, maar het zou ook een opa, oma of ouder kunnen zijn. Hoe ga je als ouders/ begeleiders nou goed om met de dood en rouw, wanneer je kinderen door deze periode begeleidt? Samen met Miranda Wildbret van Signet uitvaartbegeleiding vertellen wij over onze ervaring m.b.t. dit onderwerp. http://signet-uitvaart.nl

Woensdag 26 oktober: Borrel en Openhuis

Graag nodig ik jullie uit om deze middag een borreltje te komen halen vanaf 17.00 uur. Ik laat je graag mijn mooie nieuwe ruimte zien.

Donderdag 27 oktober: Familieopstellingen en Systemisch werken

Samen met Carla Bol van Kijken naar Gedrag, organiseren wij een interactieve avond om jullie kennis te kunnen laten maken met familieopstellingen en systemisch werken.

Vrijdag 28 oktober 16.00 uur: KRAGT kaarten maken voor kinderen.

Deze middag kunnen de kinderen KRAGT kaarten maken. We beginnen met een meditatie en kijken naar wat jou sterke kanten zijn. Deze verwerken we in een KRAGT kaart en je mag deze natuurlijk mee naar huis nemen! Als je nog oude tijdschriften hebt, mag je deze meenemen.

Bijdrage UNICEF

Wij waarderen het als jullie je willen opgeven voor de verschillende avonden, zodat wij rekening mee kunnen houden met het aantal gasten, die wij kunnen verwachten. Alle avonden zijn in principe gratis, maar toch vragen wij een bijdrage van 5 euro per persoon, welke wij zullen geven aan UNICEF.

ANDERE ZAKEN

KRAGT training

Na de herfstvakantie hoop ik weer te mogen starten met een nieuwe KRAGT-training. Zodra de data bekend zijn, zal ik het weer op de facebookpagina van Kindercoach Apeldoorn zetten.

Familieopstellingen

Soms ligt er meer onder ‘het probleem’ waar een kind zich voor bij mij aanmeldt. Tijdens mijn kindercoachopleiding bij Psychodynamica ben ik gegrepen door het systemisch werken (Bert Hellinger). De opleiding, die ik genoten heb was ook gebaseerd op het systemische gedachtengoed, waarbij ieder persoon (en dus ook een kind) altijd onderdeel is van een familiesysteem. Dit is het gezin, maar ook de generaties ervoor hebben invloed op het systeem van een kind.

Afgelopen voorjaar heb ik een prachtige opleiding mogen doen tot systemisch kindercoach bij het Centrum voor Systemische Opstellingen onder leiding van Ingrid Dykstra; dé deskundige op het gebied van systemisch werken met en voor kinderen, gedaan. Daar heb ik o.a. Carla Bol leren kennen. Carla is net zoals ik ook leerkracht en Intern begeleider geweest en is opgeleid tot ‘opsteller’ van familiesystemen.  Vanaf november zullen wij maandelijks een avond organiseren waar jij je hulpvraag m.b.t. je kind kan neerleggen bij haar. De avond zal plaatsvinden op mijn praktijk en ik zal ook aanwezig zijn gedurende de avond.

De (donderdag)avonden, die wij tot nu toe hebben gepland zijn:

24 november

8 december

19 januari

16 februari

16 maart

Wij zijn voor deze avonden ook op zoek naar representanten. Wil je meer weten over familieopstellingen, dan nodigen we je van harte uit om op donderdag 27 oktober te komen naar de informatieavond.

Vragen staat vrij

Mocht je nog vragen hebben voor mij, over welk onderwerp dan ook, dan kan je me natuurlijk gewoon bellen of mailen. Ook als mijn begeleiding van jouw kind voorbij is, mag je altijd contact met me opnemen.